Nyáron ismét vár az Oromisszesz!


A Híd Kör Egyesület irodalmi alkotótábora a Malomfesztiválon

Észrevetted már, hogy Vajdaságban alig akad olyan falu, ahol ne találnánk egy Kalüpszó (Калипсо) nevű kocsmát vagy pizzasütödét? Érezted úgy, hogy tíz év múlik el, miközben Újvidékről Szabadkára utazol egy kihalt vonaton, vagy amikor a röszkei határátkelőn, hosszú sorokban araszolva várod a vámvizsgálatot? Előfordult, hogy egy átmúlatott nyáréjszakán csodás alakokkal találkoztál, s aztán nem ott ért a reggel, ahol lenned kellett volna? Tévedtél már el poros bácskai dűlőutakon a szántók és gabonaföldek tengerében? Volt már olyan, hogy elmosódott a határ a képzeleted és a valóság között?

Adott egy fiú, aki eltűnt apját keresi, és egy anya, aki kérők gyűrűjében várja őt haza. Adott egy forró augusztusi nap Oromon, amit egyébként mindenki felejtene. Adott megannyi mesés, abszurd és mégis ismerősen hétköznapi helyzet és helyszín. És adott egy történetváz, amit kedvünkre alakíthatunk, hogy a legkülönfélébb stílusokban, műnemekben és műfajokban írjuk meg magunknak – James Joyce grandiózus átirata után szabadon – az észak-bácskai Odüsszeusz bolyongásának fejezeteit.

Tollforgató fiatalok jelentkezését várjuk a Híd Kör Egyesület második irodalmi workshopjára a Malomfesztiválon. Gondolkodjunk és alkossunk együtt műfaji és műnemi megkötések nélkül! Középpontban a szövegalkotás és -elemzés, a kreatív írás fejlesztése. Az egyhetes tábor alatt találkozhatsz kortárs vajdasági írókkal, költőkkel, előadásokat hallgathatsz irodalomról és kritikáról, valamint részt vehetsz az egynapos slam poetry workshopon is a Slam Poetry Vajdaság jóvoltából!


Táborvezető: Oláh Tamás (dramaturg, költő)

Jelentkezni három saját szöveggel és rövid bemutatkozással lehet a desiresofi@gmail.com címen. Amennyiben csak az egynapos slam poetry workshopra jelentkeznél, egy szöveget és rövid bemutatkozást várunk Tőled! Ez esetben a tábor ára számodra 1000 dinár.

Időpont: A tábor augusztus 9-én délelőtt kezdődik, s 14-én, a fesztivál nulladik napján este ér véget.

Résztvevők életkora: 16–30 év

Létszám: maximum 15 fő

A TÁBOR ÁRA: 6000 dinár, ami tartalmazza a napi háromszori étkezést a táborok idejére (vegan, vagy húsos menü), a foglalkozásokon való részvételt, illetve az esti programokon való részvételt.

Vendégelőadók: Bakos Petra (egyetemi oktató), Berényi Emőke (szerkesztő, kritikus), Bíró Tímea (költő, újságíró), Celler Kiss Tamás (költő), Cirok Szabó István (költő), Gömöri Eszter (slammer) és sokan mások



Létrehozva: 2019.04.19.