Fehér Miklós az év pályakezdő újságírója


A Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete elnöksége odaítélte az idei szakmai elismeréseit

A Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete elnöksége odaítélte az idei szakmai elismeréseit, amelyeket ezúttal is öt kategóriában adnak majd át, pályakezdő, írott sajtó, elektronikus média, valamint szórvány/kistérségi média és életműdíj kategóriában.

Az egyesület elnökségének döntése értelmében az Év Újságírója díjat idén nyomtatott sajtó kategóriában Sándor Zoltán, a Magyar Szó szerkesztője, elektronikus média kategóriában pedig Szalai Adrián, a Pannon RTV operatőre érdemelte ki. Az év pályakezdő újságírójának járó elismeréssel Fehér Miklóst, a Magyar Szó újságíróját díjazták, a Szórványdíjat pedig Zséli Ágnesnek, a Pannon RTV munkatársának ítélték oda. A VMÚE Életműdíjával idén Sebestyén Imrét, a Vajdaság Ma főszerkesztőjét és Dani Zoltánt, az Újvidéki Rádió nyugalmazott szerkesztőjét tüntették ki.

Mint ismeretes, a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete immár tizedik alkalommal adja át szakmai elismeréseit, amelyeknek presztízse az elmúlt évek során mind nagyobbá vált. A díjak megalapításának elsődleges célja az volt, hogy az egyesület ilyen módon kísérelje meg ráirányítani a figyelmet a kiemelkedő teljesítményt nyújtó újságírókra, megköszönve nekik a munkájukat, illetve arra ösztönözve őket, hogy a továbbiakban is hasonlóan magas színvonalú tevékenységet fejtsenek ki.

A VMÚE elnökségének közlése szerint az idei díjátadó ünnepséget március 6-án, pénteken 18 órai kezdettel tartják meg a Zentai Magyar Kamaraszínházban. A díjátadó ünnepség nemzeti jelentőségű vajdasági magyar rendezvény, amely a Magyar Kormány Miniszterelnöksége Nemzetpolitikai Államtitkársága, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával, valamint a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ és a Zentai Magyar Kamaraszínház partnerségével valósul meg.


Forrás: Vajdaság Ma

Létrehozva: 2020.02.26.