Indul az Olvass be! 7. évada


Először Cirok Szabó István Agancspark című kötetének olvasunk be

Olvass be! – kritikai beszélgetéssorozat

Cirok Szabó István Agancspark című kötetéről Antalovics Péter, Celler Kiss Tamás, Komáromi Dóra és Patócs László beszélget.
2020. március 10., 19.00
Újvidéki Művészklub

Cirok Szabó István szelíd hangú költő. Nem fedezhető fel benne az elsőkötetesek becsvágya. Az az érzésünk, hogy a szerzőnek egyáltalán nem is állt szándékában költőnek lenni, egyszerűen csak nem volt más választása. Olyan evidenciákat mond ki, amelyeket mindenkinek észre kéne vennie, mégse veszi észre őket rajta kívül senki. Hiszen ki ne tudná például, hogy van olyan szerelem, amelyben csak úgy tudunk ölelni, ahogy a borostyánok. Vagy hogy anyánk kézfején a domború erek valójában faágak. És valóban, ebben a verseskötetben, akár egy gyerekkorban, bármi megtörténhet. (Celler Kiss Tamás)


Az Olvass be! a Híd Kör Egyesület 2012 óta megrendezett kritikai beszélgetéssorozata, melyet az első években a Fiatal Írók Szövetségével közösen szervezett meg. Célja a krónikus kritikushiány enyhítése és a fiatal kritikusnemzedék pályakezdésének segítése. A sorozat – műhelymunka-jellege folytán – egyszerre készít fel a művek kritikai szemléletű elemzésére, segít a saját hang megtalálásában, és népszerűsíti a górcső alá vett köteteket és magát a kritikusi mesterséget. Az Olvass be! hetedik évadában ezúttal a vajdasági elsőkötetes szerzők azok, akik nem ússzák meg szárazon!



A rendezvény támogatója a Bethlen Gábor Alapezelő Zrt.

Létrehozva: 2020.03.04.