Kormányos Ákos


pszichológus, író

Kormányos Ákos

pszichológus, író

kormanyos.akos@gmail.com
1992, Zenta, Szerbia
Biográfia

1992. január 6-án született Zentán. Itt végezte általános iskolai tanulmányait, majd a Zentai Gimnáziumban érettségizett. Gimnáziumi évei alatt természettudományokkal és informatikával foglalkozott. Kutatómunkájának köszönhetően diákolimpián képviselhette Magyarországot az amerikai Houstonban. Az erős természettudományos érdeklődés és a befektetett munka megtévesztő lehet, ugyanis már általános iskola óta a bölcsészettudományok iránt volt elköteleződve. Gimnáziumi évei után Szegedre költözött, itt szerezte meg alapszakos és mesterszakos pszichológia diplomáit. Ezek mellett párhuzamosan filozófia/esztétika szakra is járt, szakdolgozatvédése még várat magára. Jelenleg az Essexi Egyetem pszichoanalízis tanszékének PhD hallgatója, témája az evolúciós elméletek és a pszichoanalitikus szerzők kapcsolata. Emellett az SZTE Onkoterápiás Klinikájának pszichológusa.

A művészet és az esztétika szintén fiatal kora óta érdeklik, azonban aktív alkotásra egészen egyetemista koráig nem gondolt. Másodéves hallgatóként írta első verseit. Az egyetemen igyekezett minden lehetőséget megragadni a fejlődésre, így például bejárt Bencsik Orsolya kreatív írás óráira. Később a Független Mentorhálózat tagja lett, ahol Orcsik Roland mentoráltja volt egy évig.

Verset és drámát ír. Elnyerte a SZTE és a Szegedi Nemzeti Színház drámapályázatának nagydíját, amelynek köszönhetően darabját több alkalommal is játszották a Szegedi Nemzeti Színházban, Kállai Ákos rendezésében. Rendszeresen publikál vajdasági és anyaországi folyóiratokban. Első kötete Paraván címmel jelent meg a Forum és a FISZ közös gondozásában.


A Hídban megjelent publikációi